آمادگی برای سونوگرافی شکم و لگن

محدودیتهای امواج فراصوت

در سونوگرافی از امواج فراصوت و بازتاب آنها برای ایجاد تصویر از اندامهای داخلی بدن استفاده میشود. این امواج محدودیتهایی دارند از جمله اینکه محیطهای دارای گاز باعث انحراف این امواج میشود و در سونوگرافی شکم و لگن، وجود گاز در این نواحی، باعث میگردد تا کیفیت و وضوح تصاویری که از اندامهای داخلی در دستگاه سونوگرافی تشکیل می‌شود، کاهش یابد که در نتیجه بررسی دقیق اندامها ممکن نخواهد بود. علاوه بر آن وجود چربی زیر جلدی زیاد در شکم باعث تضعیف امواج فراصوت شده و وضوح تصویر کم خواهد شد. امواج فراصوت برای انتشاز نیاز به محیط مادی دارند، بنابراین در سونوگرافی از کلیه ها و مثانه لازم است مثانه پُر باشد تا داخل مثانه قابل مشاهده با سونوگرافی باشد. همچنین در سونوگرافی رحم از روی شکم، با توجه به اینکه مثانه در جلوی رحم قرار دارد، مثانه‌ی پُر سبب هدایت بهتر امواج شده و باعث کنار زدن روده و گازهای مزاحم آن میشود و در نتیجه رحم بهتر دیده خواهد شد.


آمادگیهای لازم پیش از سونوگرافی

8 تا 12 ساعت ناشتایی پیش از انجام سونوگرافی شکم و ارگانهای آن ضروری است. در صورتی که بعلت مشکلات معده، دیابت یا کهولت سن قادر به تحمل این زمان ناشتایی نیستید دستکم 4 ساعت ناشتایی را باید رعایت کنید. ساعت 8 شب شام سبک و کم چرب میل نمایید. غذا فاقد حبوباتی مانند نخود و لوبیا و فرآورده های شیری و نوشابه های گازدار باشد. پس از شام تا فردای آن روز و تا زمان سونوگرافی غذا نخورید. نوشیدن آب و چای مانعی ندارد. در صورت داشتن سونوگرافی کلیه، مثانه یا رحم از روی شکم، یکساعت پیش از سونوگرافی شروع به نوشیدن آب نمایید تا مثانه در هنگام سونوگرافی پر باشد. 

در صورت داشتن سن بالا و یا داشتن نفخ یا یبوست، شامگاه، شربت سناگراف مصرف شود و در ساعتهای هشت، ده و دوازده شب، دو عدد قرص دایمتیکون جویده شود. طریقه مصرف روغن سناگراف را هنگام تهیه از داروخانه بپرسید و یا برگ داخل جعبه شربت را مطالعه فرمایید. مطالعه برگ راهنمای دارو و شربت برای آگاهی از عوارض یا موارد منع مصرف ضروری است و در صورت حاملگی یا داشتن بیماری، برای مصرف این داروها با پزشک خود مشورت کنید و در صورت منع مصرف نیازی به استفاده از این داروها نیست.

سونوگرافی-شکم سونوگرافی-لگن